Rainbow cheesecake

16.01.2021
Dcera přinesla ze školy z hodiny angličtiny recept na rainbow cheesecake a chtěla ho hned upéct. Původní recept ale obsahoval bílou mouku, bílý cukr a především potravinářská barviva, tak jsme vymysleli zdravější variantu :) Výsledné barvy sice nejsou tak duhové, takže název už není tak výstižný, ale určitě je zdravější a chutná skvěle.

Recept:

Na 1 vrstvu piškotu:

2 vajíčka
50 g mouky (já jsem použila celozrnnou špaldovou jemně mletou)
cca 25 g sladidla - dle typu, každé má jinou sladivost (já jsem použila panelu, která je hnědá a těsto lehce zbarvila, pokud použijete bílé sladidlo, barvy budou výraznější)


Barvy:

Červená - červená řepa (šťáva)
Zelená - špenát (šťáva)
Modrá - červené zelí (šťáva)
Žlutá - kurkuma (prášek)
Hnědá - kakao (prášek)

Krém:

500g krémového sýru (Ricotta, Philadelpia)
125g másla
sladidlo dle chuti, já jsem použila Erythritol

Nejdřív vyšleháme vajíčka s cukrem, do každé misky přidáme barvivo - zelenina se může nastrouhat, odšťavnit, vymačkat a na obarvení použijeme šťávu. Pak do každé misky opatrně přidáme mouku. Každou vsrtvu upečeme zvlášť v dortové formě, 7 min na cca 180 °C.

Smícháme ingredience na krém, potřeme každou vrstvu a dáme přes noc do ledničky.

Ozdobila jsem rozpuštěnou čokoládou, borůvkami a malinami (ty jsem měla zmražené z léta).